Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Kaş Kalkan’da Lami Bey Camii Törenle Açıldı

Kaş Kalkan’da Lami Bey Camii Törenle Açıldı
REKLAM ALANI
28 Şubat 2024 16:49 | Son Güncellenme: 29 Şubat 2024 09:04
45
A+
A-

Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanan Lami Bey Camii’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanan Lami Bey Camii’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, açılışta yaptığı konuşmada, ilçedeki 54 mahallede onlarca hizmeti vatandaşlarla buluşturduklarını, konuyla ilgili destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, vali ve bürokratlara teşekkür ettiğini kaydetti.

-“Hizmet için mücadeleye devam”

Caminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Mutlu Ulutaş, bundan sonra da devam eden ve yeni hizmetler için mücadeleyi, çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başkan Mutlu Ulutaş’ın Kalkan ve Kaş’a çok güzel hizmetler yaptığını, bunun için kendisine teşekkür ettiğini, başarılı çalışmalarının devamını dilediğini söyledi.

-“Ecdadın mirasını yaşatıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ülkede çok sayıda eseri restore ettiklerini işaret eden Çavuşoğlu, ecdadın mirasını, yadigarını sadece Türkiye’de değil, Balkanlar, Afrika, Asya’da, her yerde ihya ederek yaşattıklarını ve yaşatmaya çalıştıklarını aktardı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin de restorasyonu tamamlanan Lami Bey Camii’nin, coğrafyada Kalkan’a yakışır bir inci tanesi olarak yerini aldığını söyledi.

-“Türk İslam medeniyetinin bu güzel örneğini de görecekler”

Kalkan’ın Türkiye’nin dışa açılan pencerelerinden biri olduğunu kaydeden Vali Şahin, “Dışarıdan gelen konuklarımız da bizim medeniyetimizin birer tapu belgesi olan camilerimizle bizleri tanıyacaklar. Burayı gördükleri zaman bu güzel ecdat yadigarıyla beraber Türk İslam medeniyetinin bu güzel örneğini de görmüş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

143 yıllık caminin açılış törenine, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar da katıldı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdeleyle caminin açılışı gerçekleştirildi.

-Kalkan’ın ilk camisi

Geçtiğimiz yıl Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilen Kalkan’ın ilk camisi, hayırsever Lami Ünal tarafından 1881 yılında yaptırıldı. 180 metrekare alana taş ve ahşaptan tek katlı inşa edilen tarihi mabet, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyor. Camide, aynı anda 200 kişi namaz kılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.