Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Kaş’ta Aşırı Yağışlardan Küçükbaş Hayvanlar Telef Oldu

Kaş’ta Aşırı Yağışlardan Küçükbaş Hayvanlar Telef Oldu
REKLAM ALANI
17 Ocak 2024 22:22
138
A+
A-

Kaş’ta aşırı yağış! Bir camiyi su bastı, küçükbaş hayvanlar telef oldu

Antalya’nın Kaş ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Kaş ilçesinde yağışlar etkili oldu. Kaş Belediyesi ekipleri, yoğun yağış sebebiyle tahribat yaşanan mahallelerde sahaya inerek, çalışmalar gerçekleştirdi.

Köylerde debisi yükselen derelere iş makineleriyle müdahale eden ekipler, kapanan yolları temizlerken, diğer taraftan mahsur kalan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım elini uzattı.

Sarılar Mahallesi’nde bir ağılı su bastı, 7 küçükbaş hayvan telef oldu, digerleri ekipler tarafından kurtarıldı. Ahatlı Mahallesi’nde ise bir camiyi su bastı. Köy Camisi’nin zeminiyle bazı eşyaları zarar gördü. Çayköy’de de bazı evleri su basarken, bazı araçlar sürüklendi. Kasaba-Ahatlı yolunda heyelan meydana geldi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yağışların olumsuz etkilediği mahallelerde ekiplerle birlikte sahaya inerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, ilçede aşırı yağışların dere taşkınları ve sele neden olduğunu ifade etti.

Başkan Ulutaş, ilçedeki bir çok mahallede problemler oluştuğunu belirterek, “Kaş Belediyesi olarak, Fen İşleri, Zabıta, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, dünden bugüne sahada ve mahallelerimizde oluşan sıkıntıları çözümlemeye çalışıyor.

En büyük sıkıntı, Ahatlı ve Çayköy mahallelerimizde. Ahatlı’da caminin içerisi sularla kaplı, temizlik çalışmaları yapılıyor. Bazı evlere ve seralara su girdi, kısmen zararlar var. Yollarda göçükler, köprülerin yanı sıra büzlerde sıkıntılar var. Sarılar’da bir ağılda küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Yerinde incelemeler yapıyoruz, ilgili kurumlarla beraber müştereken bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için rehabilite çalışmalarını hızlı şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.