Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Kaş’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı.!

Kaş’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı.!
REKLAM ALANI
9 Mart 2024 14:50
45
A+
A-

Kaş’ta Dünya Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nda atölye çalışmaları, perşembe günü Kaş Kültür Evi’nde gazeteci-yazar Nuray Karadeniz’le söyleşi ve belgesel gösterimi yapıldı.

Cuma günü ise Feyzi Gürsoy Kültür Merkezi’nde ‘Akademisyen Anne’ Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ile söyleşinin ardından Bahar Çömek ve Orkestrası konser verdi.

-“Kadınların hakkı ödenmez”

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, burada yaptığı konuşmada, işbirliğini, kardeşliği, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı, bütün insani değerleri yaşatanların kadınlar olduğunu ifade ederek, “Hayatın her aşamasında kadınların hakkı ödenmez.” dedi.

Beş yıllık süreçte ilçeye, 54 mahalleye hizmetler götürmeye çalıştıklarını belirten Başkan Mutlu Ulutaş, “Özellikle hanımefendiler için KAŞMEK kurslarıyla birçok faaliyetler yaptık, sosyal alanlar oluşturduk. Sosyal faaliyetler için Kültür Merkezi yapıyoruz.

Kalkan’da özellikle kırsaldaki kadınlarımızın kendi ürettikleri ürünleri pazarlayabilecekleri bir alan oluşturduk, inşallah yakın zamanda buranın açılışını da yapacağız. Kaş’ta da bu alanı oluşturuyoruz.

-“Sahil Barak Kadın Kooperatifi’ni kurduk”

Sahil Barak’ta kadın kooperatifini kurduk. Sizleri her daim destekliyoruz, destekleyeceğiz, yanınızdayız. Kadınlarımızın gücünü ekonomiye daha çok yansıtacağız. Ürettiklerinizle ekonomiye katkı sağlayacak ve gelir elde edebileceksiniz.

Şehrimizde yaşayan herkesi kucaklıyoruz, ötekileştirmeden birlikte güzel işler yapıyoruz, bundan sonra da bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Sizlere hizmet etmeye, çalışmaya, üretmeye faydalı olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş da “Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Bir gün değil, her gün. Kadınlar bizim kıymetlimiz; kız kardeşimiz, annemiz, eşimiz, kız evladımız. O yüzden sizler bizim için çok kıymetlisiniz.” diye konuştu.

Programda Başkan Mutlu Ulutaş, Güçlü Kadınlar ödülünü, Güzin Çırak, Şerife Ayter ve Tülay Babacan’a verdi.

Kadınlar, Başkan Ulutaş’a etkinlikler dolayısıyla teşekkür ettiklerini, programı çok beğendiklerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.