Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Kumluca’da Selin İzleri Siliniyor

Kumluca’da Selin İzleri Siliniyor
REKLAM ALANI
17 Aralık 2022 15:51
223
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesini ziyaret etti. Selden etkilenen esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek devletin her daim yanlarında olduğunu belirttiler.

Vali Ersin Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, selden etkilenen bölgelerdeki yapılan çalışmalarla ilgili Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Vali Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Milletvekilleri ve yetkililer eşlik etti.

Yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgilerin alındığı toplantının ardından Vali Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, selden zarar gören esnafı ziyaret etti. Selden zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten protokol üyeleri, devletin her daim yanlarında olduğunu belirttiler.

Sel Felaketi Kumluca, Finike ve Demre’yi Etkiledi
Kumluca’daki temaslarında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sel felaketinin Kumluca, Finike ve Demre’yi etkilediğini aktardı. Sel felaketinin ardından devletin bütün kurumlarıyla bölgede çalışmaya başladığını aktaran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bölgeye hızla geldiğini kaydetti.

Devletimiz Vatandaşlarımıza İlk Destekleri Vermeye Başladı
Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplantı yaparak bilgi aldığını dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; “Devletimiz vatandaşlarımıza ilk destekleri vermeye başladı. Esnafımıza, iş yerleri ve evi hasar gören kişilere gerekli ön ödemeler de yapıldı. Araç ve diğer hasar gören motosiklet gibi diğer zararların da tespitleri yapılıyor. Çiftçilerimizi de ihmal etmiyoruz. Bu bölgede sera ve narenciye yoğunlukla yapılıyor. Vatandaşlarımızın bahçeleri, seraları hasar gördü. 3 ilçede 13 bin dekar tarım alanımız zarar gördü. Bazı tarım bölgelerinde halen sular yeni çekiliyor. Bir taraftan bakanlığımız bir taraftan da TARSİM kapsamında tespitler yapılıyor. TARSİM’in sahada 40 civarında ekspertizi var. Bu tespitler yapıldıktan sonra da çiftçimize gerekli destekleri vereceğiz.” diye konuştu.

Devletimiz Hiçbir Zaman Vatandaşlarımızı Yalnız Bırakmadı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere afet bölgesi ilan edildi. Devletimiz hiçbir zaman çiftçiyi, esnafı, vatandaşı bu tür afetlerden sonra yalnız bırakmamıştır. Çiftçimizin, esnafımızın devlete olan vergi dahil her türlü borçları ertelendiği gibi Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri gerekli ertelemeleri yapıyor. Ayrım yapmaksızın zarar gören vatandaşa destek vermek görevimizdir. Belki ve varsayımlarla konuşmak doğru olmaz. Çiftçilerimizle ilgili yakında ödemeleri yapacağız. Ön ödemeleri zaten yapmıştık. Devletimiz milletimizin hizmetinde. Esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederken de hepsi devletimizin tüm kurumlarıyla beraber kendilerine destek verdiğini belirterek bu destekten memnun olduklarını gördük.”

Vali Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, açıklamaların ardından seraları zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.