Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Mavi Yengeç Boğaçayı İndi.!

Mavi Yengeç Boğaçayı İndi.!
REKLAM ALANI
2 Kasım 2021 12:40 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2021 12:42
296
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı yüzeyini saran sucul bitkiler ve biriken çöpleri temizlemek için kullandığı tekne envanterine bir yenisini daha ekledi. Mavi Yengeç isimli sucul ot kesme teknesi Boğaçayı’nda periyodik olarak yapılan temizlik çalışmalarına destek verecek.

 

Boğaçayı’nda üç yıldan bu yana bir adet deniz süpürgesi ve sucul ot kesme teknesi ile temizlik çalışmalarını yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla envanterini güçlendirdi. Temizlik çalışmalarında kullanılan makine sayısının artırılması amacıyla yapımına başlanan ikinci sucul ot biçme teknesi Mavi Yengeç Boğaçayı’na indirildi.

 

DAHA FAZLA SUCUL OT KESİLECEK

 

1 Mayıs ile 31 Ekim tarihleri arasında yapılan temizlik çalışmalarıyla toplam 2 bin 496 metreküp sucul otun temizliği sağlandı. Günlük ortalama 15-16 metreküp sucul otun kesilerek temizlendiği Boğaçayı’nda Mavi Yengeç’in de çalışmalara dahil olmasıyla daha fazla sucul otun kesimi sağlanacak. Boğaçayı’ndaki temizlik çalışmaları bir adet deniz süpürgesi ve iki adet sucul ot kesme teknesi ile yapılacak.

 

15 METREKÜP YOSUN TOPLAYACAK

 

Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Aliye Erendedeoğlu, Boğaçayı’nın temizliği için çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Erendedeoğlu, Mayıs ayı başında sucul ot kesme Caretta ismindeki sucul ot kesme teknemizi hizmete almıştık. Şimdi de Mavi Yengeç isimli teknemizi hizmete almış bulunuyoruz. Söz konusu teknemiz 1 metre derinden yosun kesebilmekte ve günlük 15 metreküp daha yosunu toplanmasını sağlamaktadır” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.