Dolar 32,2498
Euro 34,6786
Altın 2.402,38
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 25°C

Muhittin Böcek Anadolu Lisesinde Skandal Olay.!

Muhittin Böcek Anadolu Lisesinde Skandal Olay.!
REKLAM ALANI
6 Ekim 2021 18:58
562
A+
A-

Antalya’da Muhittin Böcek Anadolu Lisesinde öğrenciler ders’ de iken dışarıdan   bir grup sınıfa dalarak önce öğretmeni etkisiz hale getirdi ardından bir öğrenciyi darp ederek dışarı çıkardı. Öğrenci koridorda grubun elinden kaçarak Müdür yardımcısının odasına girerek kapıyı arkadan kilitledi, tehditler savuran grup Öğretmenler ve çalışanların gayreti ile okuldan uzaklaştırıldı. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran şöyle konuştu

  “Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düşmektedir. Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, tam tersine şiddeti beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz, olmuyor. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir.

    Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Alınması gereken tedbirler kapsamında öncelikle okullarımızın güvenlik personeli ihtiyacı karşılanmalıdır. Yasal düzenleme yapılarak şiddet uygulayanlara öyle cezalar verilmeli ki kimse bir daha buna cüret etmesin, etmeye kalkışmasın. Bunun yanı sıra, değerler eğitimi, aileyi de içine alacak şekilde ve sosyal çevrenin öğrenci üzerindeki muhtemel negatif etkilerinden arındıracak kapsamda yeniden ele alınmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.