Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 26°C

Sünnet İçin Gitti Bademcik Ameliyatı Yaptılar

Sünnet İçin Gitti Bademcik Ameliyatı Yaptılar
REKLAM ALANI
14 Mart 2023 15:53
241
A+
A-

Diyarbakır’da annesinin sünnet ettirmek için hastaneye götürdüğü 4 yaşındaki çocuğun, yanlış ameliyata alınarak bademcik ve geniz etinin çıkarıldığı iddia edildi.

 

Ergani ilçesinde yaşanan olayda Seher Y., 4 yaşındaki oğlu Bulut Y.’yi sünnet ettirmek için 7 Mart’ta Ergani Devlet Hastanesine götürdü.

 

İddiaya göre sünnet yapıldığı düşünülen Bulut Y. yanlışlıkla ameliyata alınarak, bademcikve geniz eti alındı.

 

Anne Seher Y., 15 dakikalık sünnet işlemi yerine saatlerce oğlundan haber alamayınca oda oda, kat kat gezmeye başladı.

 

Seher Y., en sonunda oğlunu ameliyat masasında buldu. Durum karşısında şaşıran aile, avukatları aracılığıyla dava açtı.

 

Anne Seher Y., çocuğunu doktora götürdüğünde iltihap kaptığını ve sünnet olması gerektiği cevabı aldığını söyledi. Tedavi için iğne verildiğini belirten Seher Y., “İğnesini kullandıktan sonra randevu aldım, ‘yarın gelin’ dediler. Sünnet ameliyatı için ameliyathaneye götürdüler. Aradan 2,5 saat geçti. Sabah 09.00’da içeri girdim, 12.00’ye kadar çocuğum gelmedi. ‘Çocuğum nerede?’ diyorum. Sünnet normalde 15 dakika sürüyor. Bana diyorlar, ‘Annesi biz teslim etmişiz; demek ki sen görmemişsin.’ Kapının önünden gitmediğimi söyledim. Her yere baktım çocuğum yok. Daha sonra ameliyathaneyi bastım. Gittiğimde hala işlem yapıyorlardı. Neresinden ameliyat ettiklerini bilmiyordum, çığlık attım. Orada doktor sinirlendi, masalar devrildi. Sünnet için götürdüm, sünnet edilmedi. Bademcik ile geniz eti alınmış” dedi.

 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ise, söz konusu iddiaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.