Dolar 32,3764
Euro 34,5282
Altın 2.381,43
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 24°C

Akdeniz Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Akdeniz Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2023 16:14 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2023 16:15
240
A+
A-

 Akdeniz Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Sezgin; “Akdeniz Üniversitesi 40 yıldır genç nesilleri yarınlara hazırlayarak ülkemiz için bilgi ve değer üretiyor.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreninde, 11 bin 833 öğrenci kep atarak mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen törende ilk olarak Kahramanmaraş depreminde vefat eden öğrenciler için video gösterimi yapıldı. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında 24 Fakülte, 12 Meslek Yüksekokulu ve Konservatuvardan toplam 11 bin 833 öğrenci mezun oldu. Tüm bölüm öğrencileri tek tek sahneye çıkarak başarı belgeleri, dereceye girenlere de onur belgeleri takdim edildi.

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda düzenlene törene; Vali Vekili Yalçın Sezgin, Eşi Sıla Sezgin, Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları, Yargı Temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bugün Hepimizin Gurur Günü
Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim ve bilimde öncü, evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Vekili Yalçın Sezgin; “Akdeniz Üniversitesi 40 yıldır genç nesilleri yarınlara hazırlayarak ülkemiz için bilgi ve değer üretiyor. Toplumsal gelişmemize, kalkınmamıza katkı veriyor. Bugün buradan mezun olan gençlerimiz, onların çok kıymetli aileleri ve üniversitemizin çok kıymetli öğretim üyeleriyle bir aradayız. Buradan mezun olan gençlerimizin emekleri, gayretleri ve başarıları aldıkları diploma ile tescillenmiştir. Hepsini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarısında en büyük pay sahibi hocalarını da tebrik ediyorum. İyi bir eğitim ortamında, iyi bir kampüste görünmeyen kahramanlar vardır. Memurlardan, teknisyenlere, aşçısından, bahçıvanına, güvenlik görevlisine tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum. Şüphesiz en büyük teşekkürü değerli velilerimiz hak ediyor. Sevgili aileler, çocuklarınızın eğitimi için yemenizden, içmenizden pek çok zorunlu harcamalarınızdan kısarak destek oldunuz ve onlara güç verdiniz. Bugün evlatlarınızla birlikte sizin de gurur gününüz sizleri de yürekten tebrik ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Teori Bitti Pratik Başladı
Akdeniz Üniversitesi’nin 40’ıncı Mezuniyet Töreninin kendisi için de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Vekili Sezgin; “Bugün ben ve kıymetli eşim oldukça heyecanlı ve bir o kadarda gururluyuz. Bugün sevgili oğlum Sezer Sezgin, Hukuk Fakültesi’nden mezun oluyor. Evet gençler, artık üniversite eğitiminiz bitti. Teori bitti pratik başladı. Diplomanızı aldınız bunun haklı mutluluğunu yaşıyorsunuz. Ama hayat sizin için şimdi başlıyor. Şunu lütfen unutmayınız bugün mezun oluyorsunuz ama öğrenme hiç bitmez. Yaşınız genç, zihniniz diri, enerjiniz yüksek. Lütfen hayal kurmaktan çekinmeyin ve başarıya inanın. Başarıyı elde etmek için inatçı olun. Durmadan yorulmadan çalışın. Kendiniz ve ülkeniz için çalışmaya devam edin. Elbette bunun için daima ufkunuzu açık tutun. İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi önderimiz Gazi Mustafa Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ sözünden hareketle büyük ve güçlü Türkiye hedefine en büyük katkıyı siz sevgili gençler vereceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Yalçın Sezgin ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Tıp Fakültesi birincisi Dr. Murat Ahmetzade’ye mezuniyet plaketini takdim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.