Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Antalya da Yavru Can Dostları Eğiterek Sahiplendiriyor

Antalya da Yavru Can Dostları Eğiterek Sahiplendiriyor
REKLAM ALANI
5 Ekim 2023 15:51
80
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokağa terk edilen yavru can dostlara otur-kalk ve tuvalet gibi temel eğitimlerini vererek yeni sahipleri ile buluşturuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokağa terk edilen can dostları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir ediyor. Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarını merkezde gerekli bakım ve tedavilerini yaparak, yeni yuvalara kavuşmalarını sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Karaalioğlu Parkı içerisinde yavru can dostların sahiplendirilmesi amacıyla bir alan oluşturdu.

TEMEL EĞİTİMLER VERİLİYOR

Bu alanda can dostlara otur, kalk ve tuvalet gibi temel eğitimler veriyor. Eğitimlerini tamamlayan can dostlar yeni sahiplerini bekliyor. Yavru köpeklere verilen eğitimleri vatandaşlar da büyük bir ilgiyle izliyor. Özellikle küçük çocuklar can dostlara yoğun ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, insanların bir heves ile kedi- köpek sahiplendiğini belirterek, “Kedi, köpek beslemek sorumluluk isteyen bir iş. Sokaklardan bizlere misafir olarak gelen can dostların öncelikle bütün aşıları ve gerekli bakım ve tedavileri yapılıyor. Can dostlar için de 4 aydır yeni sahiplerine kavuşmalarını sağlamak amacıyla da uzman eğitmen eşliğinde otur-kalk ve tuvalet gibi temel eğitimler veriyoruz. Eğitim alan can dostlara yeni evlerini daha kolay alışmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

CAN DOSTLAR YENİ SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Karaalioğlu Parkı içerisinde yeni yapılan alanda her hafta sahiplendirme günü yapacaklarını söyleyen Seda Özel, “Merkezi bir noktada olan Karaalioğlu Parkı içerisinde vatandaşların daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla bu alanda yavru can dostlar ile yeni sahiplerini buluşturacağız. Köpek beslemek ciddi anlamda ilgi gerektiriyor. Özellikle apartman dairelerinde köpek beslemek isteyen vatandaşlarımız için yavru can dostların eğitim almaları önemli. Böylelikle ev ortamlarına daha çabuk alışmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN

Yavru can dost sahiplenen Büşra Büyük isimli vatandaş da “Sokak hayvanlarının bizlere ihtiyacı var. Başka bir yerden para ile almak yerine sahiplenelim. Bu köpeklerin sahibi olmak çok güzel. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir eğitim vererek, sahiplendirme yapmasına sevindim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.