Dolar 32,5697
Euro 34,9942
Altın 2.451,49
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 26°C

Antalya Müzesi Açıldı.!

Antalya Müzesi Açıldı.!
REKLAM ALANI
27 Kasım 2021 22:07 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2021 22:08
267
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşıyan “Bir Zamanlar Antalya Müzesi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kepez Dokumapark’ta inşaa edilen müze 8 dilde 2 bizden fazla eserle ziyaretçilerini bekliyor.

Vali Ersin Yazıcı, Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’nın yönetim ve idare binasını şehir müzesine dönüştürerek yaptığı, Antalya’nın tarihine ışık tutacak “Bir Zamanlar Antalya Müzesi”nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Vali Yazıcı’nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Tuğba Vural Çokal ve Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya Tarihi İçin Önemli Bir Müze
Açılış töreninde müzenin Antalya için önemine değinen Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşıyan, tarihine ışık tutan müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek ziyaretçilerini kent tarihinde büyüleyici bir yolculuğa çıkaran bu örnek müzeyi görmeye herkesi davet etti.

Antalya’da 6 yıllık bir çalışmanın ardından açılan “Bir Zamanlar Antalya Müzesi”, 2 binden fazla eserle kent tarihini anlatıyor. Toplamda 2 bin metre kare sergi alanı ve 20 salondan oluşan müzede, kentin sosyal yaşamı, turizmi, tarımı, yemek kültürü, gelenek ve görenekleri, Yörük kültürü, yemek kültürüne ait eserler yer alıyor. Kentin önemli değerleri ve hikayelerinin anlatıldığı müze, engelsiz ve aynı zamanda ekolojik (doğa dostu) özelliklere sahip.

Müzede, yerli ve yabancı konukların sesli rehber eşliğinde 8 farklı dilde müzeyi gezme imkanı bulunuyor. Antalya’nın tarih öncesi, Roma ve Bizans dönemleri, Selçuklu dönemleri, Osmanlı dönemi, Cumhuriyet dönemi, belediye tarihi, ekonomi tarihi, geleneksel sanatları, kentin en önemli sanayisi Pamuklu Dokuma Fabrikası, ticaret ve sanayisi, florası, coğrafyası, zeytin tarihi, narenciye, üzüm, pamuk, ipek böceği, tarım, hayvancılık, seracılık gibi mutfağından evlerine, sağlıktan spora kadar kentin her yönüne ışık tutan eserleri müzede bulmak mümkün.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.