Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Antalya Sel Felaketinin İzlerini Siliyor

Antalya Sel Felaketinin İzlerini Siliyor
REKLAM ALANI
14 Şubat 2024 17:59
76
A+
A-

Kepez Belediyesi, 3 aylık yağışı 12 saatte alan ilçede selin izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Antalya’nın 5 merkez ilçesini vuran sel felaketinin ardından AFAD Koordinesinde, 426 noktada çalışmalar devam ediyor. 24 saatte 372 kilogram yağış ile en fazla yağmur suyunun düştüğü Kepez’de de selin izleri siliniyor. Meteoroloji’nin 12 Şubat Pazartesi gecesi başlayacak sağanak yağış uyarısı ile teyakkuza geçen Kepez Belediyesi ekipleri, ilçedeki hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Sel sularının ilçenin cadde ve sokaklarına taşıdığı çöp, moloz ve çamur yığınları, Kepez Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor. Kepez Belediyesi’nin 350 personelinin ve 66 aracın görev yaptığı çalışmalarda, 40 motopomp ve 30 dalgıç pompası ile su birikintilerine müdahale ediliyor. Kepez Belediyesi, ilçenin cadde, sokak ve mahallelerinden selin izlerini silmeye çalışırken, AFAD ekipleri de, selden zarar gören ev ve iş yerleri ile tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları gerçekleştiriyor.
Ev ve iş yerlerindeki temizlik çalışmalarına AFAD ekipleri de destek oluyor. Sel felaketinde 460 ihbar aldıklarını belirten Kepez Belediyesi yetkilileri, vatandaşların su tahliyeleri ya da diğer ihtiyaç taleplerini 0 555 024 07 07 numaralı whatsapp ihbar hattından yazılı olarak, 0 242 310 58 58 nolu telefon veya sosyal medya hesaplarından bildirebilecekleri duyuruldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.