Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 25°C

Antalya Valisi Şahin Antalya Yerel Gazeteciliğin Güçlü Olduğu Bir Şehir

Antalya Valisi Şahin Antalya Yerel Gazeteciliğin Güçlü Olduğu Bir Şehir
REKLAM ALANI
7 Kasım 2023 19:23
99
A+
A-

Antalya Valisi Şahin Antalya Yerel Gazeteciliğin Güçlü Olduğu Bir Şehir

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü ve 2022 yılı Medya Başarı Ödülleri Töreni, yerel ve ulusal basından birçok gazetecinin katılımıyla gerçekleşti.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından, cemiyetin 30’uncu kuruluş yıldönümü ve 2022 yılı Medya Başarı Ödülleri Töreni gerçekleştirildi. Yerel ve ulusal basından birçok gazetecinin bir araya geldiği geceye; Vali Hulusi Şahin, Alanya Kaymakam Vekili Orhan Altun, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun ve sektör temsilcileri katıldı.

Meslek Etiği Noktasında Cemiyet Önemli
Gazetecilerin çok önemli ve kritik bir görev yaptığına değinen Vali Şahin, halkın haber alma özgürlüğünün yanı sıra medyanın 4’üncü bir kuvvet olarak ortaya çıktığını söyledi. Bu noktada basının temel ilkeleri olan meslek etiğinin önemli bir etken olarak karşımıza çıktığını söyleyen Vali Şahin şunları kaydetti: “Elinizdeki güç basit bir güç değil. Dolayısıyla bu yüzden basın meslek ilkelerine uymak çok önemli. Bunu da meslek içi mekanizmalarla yapmak lazım. Burada da cemiyetler çok önemli bir yer tutuyor.”

Gazeteciler Cemiyetleri Güzel İşlere İmza Atıyor
Vali Şahin konuşmasının devamında, Antalya’da yerel gazeteciliğin güçlü bir yer tuttuğunu söyleyerek, şehirde bulunan iki gazeteciler cemiyetinin de güzel işlere imza attığını kaydetti.

Dünyayı Avucumuzun İçinde Tutuyoruz
Artık dijital bir dünyada yaşadığımızı ve insanların sadece basılı medyadan haber almadıklarını ifade eden Vali Şahin; “Bu dijital köyde, dünyanın diğer ucunda olan bir olayı saniyede görüyoruz. Tüm dünyayı avucumuzun içinde tutuyoruz. Bunun getirdiği büyük avantajlar olduğu gibi önemli riskler de var. Bu riskleri hep birlikte yönetmemiz lazım.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Şahin, gazeteci Fuat Kozluklu’ya ödülünü takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.