Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

CHP Vekil Cavit Arı: Finike’ye Bakın Dağlar Delik Deşik

CHP Vekil Cavit Arı: Finike’ye Bakın Dağlar Delik Deşik
REKLAM ALANI
13 Aralık 2023 17:45 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2023 17:47
114
A+
A-

Meclis’te konuşan CHP’li Cavit Arı, “Madencilikte aramadan üretime sıkı denetim kuralları uyguluyoruz diyorsunuz ama ülkeyi delik deşik yaptınız. Antalya, Muğla, Finike’de dağlar delik deşik” dedi.

Cavit Arı konuşmasında şunları söyledi:

“AKP iktidarı ülkenin enerjisini bitirdi. Ülkenin enerji kaynağı olarak ifade edebileceğimiz en temel kaynağımız gençler. Gençlerimiz gelecekle ilgili umutsuz, mutsuz, işsiz, mesleği olup da iş arayanların en büyük kaygısı iktidara bağlı siyasetçilerin torpiliyle iş bulan kişiler nedeniyle iş bulamamaları. Neredeyse gençlerin yüzde 75’i yurt dışlarında umut arar oldu. Siz ülkenin enerjisini düşürdünüz, bitirdiniz. Ülkenin en önemli kurumlarında çalışan gençler bile yurt dışlarına gitme mücadelesi içerisinde.

Enerji Bakanımız komisyondaki sunumunda şöyle bir cümle sarf etmişti; sahip olduğumuz yer altı kaynaklarımızı önce insan sonra çevre sonra katma değerli üretim anlayışıyla değerlendiriyoruz şeklinde bir ifadesi vardı. Türkiye’de yer altı kaynaklarıyla ilgili çalışmaların en önemli sorunu da işte bu cümlede yatmakta. Bugün özellikle kaynaklarımızla ilgili yapılan çalışmaların önce o bölgedeki insanları rahatsız ettiğini hepimiz görüyoruz. Özellikle yandaşların çalışmalarına verilen destekle bölge halkı rahatsız edilmekte. Çok sayıda ormanın kesilmesiyle başta çevreye o bölgede yaşayan tüm canlılara büyük zarar verilemekte. Buraya yazmış olmanız gerçeği değiştirmez.

‘ÜLKEYİ DELİK DEŞİK YAPTINIZ’

Madencilikte aramadan üretime sıkı denetim kuralları uyguluyoruz diyorsunuz ama gerçek öyle mi, değil. Her yeri güzel arıyorsunuz, ülkeyi delik deşik yaptınız. Madem açıldı açılanın da uygun bir şekilde kapatılması lazım. Antalya’ya, Muğla’ya, Finike’ye bakın dağlar delik deşik. Özeleştirme nedeniyle sadece gelsin paralar ama altyapıya gerekli şekilde eğilmeyen bir sistemle karşı karşıyayız. Bugün ülkenin en önemli sorunu, elektrikle ilgili bilhassa, altyapı sorunudur.

Biz ordumuza, askerimize, polisimize sonuna kadar güveniyoruz. Sorun sınır boylarında değil sınır kapılarında. Geçtiğimiz dönemde iktidarın yarattığı tabloyla sınır kapılarından milyonlarca yabancı ülkeye girdi bugün her yerde cirit atıyor. Bunun yanı sıra sadece para kazanabilmek adına yabancıya mülk satışıyla ilgili neredeyse bedavaya vatandaşlık verir hale geldiniz. Bundan sonra yabancı arsa alacak bir süre sonra kat karşılığı verecek sonra müteahhitlik yapmaya başlayacak. Sizin bu ülkede satmadık ne kaldı, şimdi de yabancıya arsa satıyorusnuz. Ordumuz, askerimiz ne kadar sınırları beklerse beklesin kapılar yabancıya böyle açıldığı müddetçe bu ülkede iç güvenlik kalmaz.” kaynak:duvar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.