Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Finike İlçe Merkezi Cazibe Merkezi Olacak

Finike İlçe Merkezi Cazibe Merkezi Olacak
REKLAM ALANI
1 Aralık 2023 15:59
236
A+
A-

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi; Finike İlçe Merkezi Cazibe Merkezi Olacak

 

İlçe merkezi cazibe merkezi olacak
Finike ilçe merkezinde ticari ve sosyal canlılığı artırmak için Finike Esnaf Odaları Başkanı Adem Durdemir, Eski Mahalle Muhtarı Veli Özlü, Kale Mahalle Muhtarı Tahsin Ulutaş ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe merkezini bir cazibe merkezi haline getirmek için 10 milyon liranın üzerinde bir çalışma yaptıklarını duyurdu.

10 milyonu aşkın bir bütçe ayrıldı
Finike’nin ilçe merkezini bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarına başlayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yapılacak çalışmalar için Finike Esnaf Odaları Başkanı Adem Durdemir, Eski Mahalle Muhtarı Veli Özlü, Kale Mahalle Muhtarı Tahsin Ulutaş ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Çarşı içerisinde ticari ve sosyal hareketliliği artırmak için 10 milyon lirayı aşkın bir bütçeyi bu çalışmaya ayırdıklarını belirten Başkan Mustafa Geyikçi, “Altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi çarşı merkezimizde bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. Burada oluşturacağımız cazibe merkezi ile hem halkımız için bir sosyal alan oluşturmayı hem turizmi canlandırmayı hem de bölgede faaliyet gösteren esnaflarımızın kazançlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

1 buçuk ayda Finike’ye cazibe merkezi
Finike’nin böyle bir cazibe merkezine olan ihtiyacını uzun süredir analiz ettiklerini ve aldıkları talepler karşısında uzun süren bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Geyikçi, “Yapılacak çevre düzenlemesi ile kent estetiğine de önemli bir katkı koyacağız. İlçemize yakışan bir çarşımız olacak. Bu çalışmayı yaklaşık 45 günlük bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Finike’de halkımızın ve turistlerin kolay ulaşacağı, gezmekten zevk duyacakları ve zaman geçirmekten keyif alacakları bir merkez haline getireceğiz” diye konuştu.

Çalışmanın ilk etabında ışıklandırma ve aydınlatmada yapılacak değişikliklerin oluşturacağını da belirten Mustafa Geyikçi, “Işıklandırma ile başlayacak çalışmalarımız, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi ile devam edecek. Çevreye ilçemize özel narenciye ağaçlarını dikeceğiz. Bu caddeye gelen herkes narenciye kokularıyla yürüyecek. Finike’nin dokusunu hissedecek” dedi.

Amacımız esnafımızı ve kent ekonomimizi güçlendirmek
Yapılacak çalışma için esnafların ve bölge halkının da görüşlerini çok önemsediklerini dile getiren Başkan Geyikçi, “Bizim amacımız vatandaşlarımıza zorluk çıkarmak değil, işlerini kolaylaştırmak. Bizler istiyoruz ki esnafımız daha çok kazansın, halkımızın yüzü daha çok gülsün. Bunun için vatandaşlarımızın ve esnafımızın görüşleri bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.
Başkan Mustafa Geyikçi’nin ardından toplantıya katılan Esnaf Odaları Başkanı Adem Durdemir, Muhtarlar Tahsin Ulutaş ve Veli Özlü ile esnaf temsilcileri yapılacak çalışma ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.