Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor

Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor
REKLAM ALANI
8 Kasım 2023 17:59
101
A+
A-

Kaş ilçesinde yürütülen Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor projesi çalışmaları devam ediyor.

Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, proje çalışmalarının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75’e ulaştı.

Projeyle ilçe kırsal kültürünün ekoturizm ürünü olarak kurgulanması, yöresel değerlerin bölge halkı için gelir kapısı ve istihdam unsuruna dönüştürülmesi hedefleniyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde planlanan proje kapsamında Yöresel Ürün Pazar Yeri Teşhir Alanı kurulacağı belirtildi.

Bu çerçevede ilçedeki yerel üreticilerin kırsala özgü Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Margaz Üzümü, İslamlar Tahini ve Kaş Zeytinyağı Sabunu gibi ürünleri tüketiciyle buluşturulacak.

Kaş Belediyesinin Kalkan Mahallesi’nde yöresel ürünlerin tanıtılması ve satışının yapılması amacıyla yapımını üstlendiği bina için işlevlendirme ve tadilat projesi hazırlandı.

Proje kapsamında Aile Sağlığı Merkezi yakınındaki 1428 metrekare alanda 93 metrekarelik iki katlı binanın, Kooperatif Merkezi ve 155 metrekarelik zemin oturumuna sahip tek katlı binanın ise Barak Kilimi ve Yöresel Ürünler Satış Reyonları olarak tadilatı yapılacak.

Kooperatif biriminde, bekleme salonu, personel odası, muhasebe odası, toplantı odası, yönetim odası, çay ocağı ve iki ıslak hacim birimi, yaklaşık 25 metrekarelik 6 dükkan olarak işlevlendirilen binada ise Barak Kilimi ve Yöresel Ürünler Satış reyonları yer alacak.

Çevre projesi kapsamında yaklaşık 960 metrekarelik alanda zemin yenilemesi ve mevcut duvarların tadilatı yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.