Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Kaş ta bağlama, ritim ve halk oyunları kursları devam ediyor

Kaş ta bağlama, ritim ve halk oyunları kursları devam ediyor
REKLAM ALANI
25 Ekim 2023 17:57 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2023 17:58
112
A+
A-

Kaş ta bağlama, ritim ve halk oyunları kursları devam ediyor

Kaş Belediyesi tarafından Kaş Mesleki Eğitim Kursları (KAŞMEK) projesi kapsamında düzenlenen bağlama, ritim ve halk oyunları kurs çalışmaları sürüyor.

Kaş Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ücretsiz düzenlenen bağlama, ritim ve halk oyunları kursları, Yeşilköy Mahallesi’nde gerçekleştiriliyor.

İçerisinde kütüphane, zabıta ve muhtarlık ofisinin yer aldığı binada hafta içi her gün 17.00- 20.00 saatleri arasında verilen kurslardan bağlamaya 40, halk oyunlarına ise 20 kişi katılıyor. Ayrıca, 30 kişi de bendir kursunda yer alıyor.

Etkinlikle ilgili konuşan eğitmen Oğuz Çömek, kişilerin kendilerini kültürel, sosyal ve sanatsal yönden en iyi şekilde geliştirebilmeleri amacıyla açılan bağlama, ritim ve halk oyunları kurslarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a kurslara verdiği destek dolayısıyla teşekkür ettiğini kaydeden Oğuz Çömek, “Küçük, orta ve yetişkin yaş gruplarında kursiyerlerimiz mevcut. Halk oyunları kursu eğitimi, yörenin tanıtımıyla başlıyor. Yöresel figürler gösteriliyor. Bağlama ve ritim kurslarında genel bilgilerin yanı sıra, nota, vuruş eğitimi veriliyor. Kurslarımıza her yaştan kişileri bekliyoruz.” dedi.

Çömek, çalışmalar çerçevesinde Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşecek gösterilerle ilgili çocuklara türküler de öğrettiğini ifade ederek, “Ritimde de parçalara eşlik ediyorlar. Cumhuriyetin 100. yılında 100 kişiyle harmandalı gösterimiz olacak.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Deniz Erdek ise etkinlik için Kaş Belediyesine teşekkür ederek, 7’den 70’e herkesin katılım sağlayabildiği kurslardan memnun olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.