Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Türk Polis Teşkilatı Var Olsun

Türk Polis Teşkilatı Var Olsun
REKLAM ALANI
10 Nisan 2023 16:43
233
A+
A-

Türk Polis Teşkilatının 178’inci kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Vali Ersin Yazıcı Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türk Polis Teşkilatının 178’inci Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve beraberinde Balık Adam, Motosikletli Polis Timi, Trafik Polisi, Toplum Destekli Polis, Hava Polisi (Pilot), Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Polisinden oluşan heyeti kabul etti. Misafirleri ile yakından ilgilenen Vali Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm Polis Teşkilatının 178’inci Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı.

Polisimiz Dünyaya Kahramanlığıyla Nam Salıyor
Türk Polis Teşkilatının güçlü ve modern yapısıyla dünya çapında kabul gördüğünü ve kahramanlıklarıyla nam saldığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Gecesini gündüzüne katan özveriyle çalışan tüm polislerimizin 10 Nisan Polis Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Türk Polis Teşkilatımız var olmaya devam etsin.” şeklinde konuştu.

Rahat ve Uyum İçerisinde Çalışıyoruz
Vali Ersin Yazıcı’nın himayelerinde teşkilat olarak çok uyumlu ve rahat bir şekilde çalıştıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik; “Bize tanımış olduğunuz inisiyatif ve güven sayesinde çok rahat bir şekilde, uyumla çalışıyoruz. Antalya’da havacılıktan, deniz polisine kadar tüm birimlerimiz ile hizmet veriyoruz. Antalya’nın turizm şehri olmasından dolayı faaliyete geçen Turizm Şubemizi kentin kapasitesine ve donanımına uygun hale getiriyoruz. Dış dünyaya tanıtım noktasında da teşkilatın vitrini olacak.” dedi.

Hatalarınız Sıfıra Yakın Olmalı
Üniformalı mesleklerin saygınlık ve zorluğu beraberinde getirdiğine değinen Vali Yazıcı; “Üniformalı meslekler zevkli olduğu kadar aynı zamanda zordur. Üzerinizdeki üniforma toplumda otomatik olarak sizlere bir saygınlık oluşturur. Özellikle Türk toplumunda önemli bir yeri vardır. İnsanlar sizin üniformanıza ciddi manada kıymet verir. Çünkü tarihte göçebe bir millettik. Bir yere geldiğimizde tutunmak için güçlü bir ordu, güçlü bir kolluk kuvvetine ihtiyaç duyarız. Belki de geleneksel yapıdan ya da tarihsel güçten geldiği için toplumda ciddi bir karşılığı vardır. Bu, mesleğiniz adına çok özel ve güzel bir durum. Ancak diğer taraftan da büyük bir sorumluluğu var. Sokakta ya da karakolda toplumla ilişkide olduğunuz herhangi bir birimde yapacağınız bir hata otomatik olarak teşkilata yazılıyor. Bu tabi çok ağır bir sorumluluk bu yüzden kurumunuza, mesleğinize dikkat etmek zorundasınız. Bu yükü onurla ve gururla taşımak lazım. Sizin gibi üniformalı mesleklerde hatalar sıfıra yakın olmak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Devlet Tarafından Sağlanması Geren En Temel Görev Güvenliktir
Vali Yazıcı Antalya’da görev yapan Polis Teşkilatından çok memnun olduğunu belirterek; “Yaklaşık 3 yıldır Antalya’da görev yapıyorum. Burada görev yapan polislerimizden çok memnunum. Ayrıca yeni neslin gelişimini de yakından görüyorum. Bildiğiniz gibi 90’lı yıllarda teknolojik imkânlar çok sınırlıydı. Aracımız, gerecimiz yoktu. Şimdi şükürler olsun çok iyiyiz. Bu toplumumuza da güven veriyor. Güvenlik olmadan olmaz. İnsanoğlu için çok önemli bir görev ifa ediliyorsunuz. Çünkü devlet tarafından sağlanması geren en temel görev güvenliktir. Dolayısıyla birinci sırada siz varsınız. Çok önemli ve kutsal bir iş yapıyorsunuz. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Teşkilatımıza leke gelmesin. Nice 178 yıllarınız olsun.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı, Orhan Çevik ve beraberindeki heyeti tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.