Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Finike ve Köylerine Yangın Eğitimi

Finike ve Köylerine Yangın Eğitimi
REKLAM ALANI
20 Kasım 2023 17:32
195
A+
A-

Finike ve Köylerine Yangın Eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangın çıkma riski yüksek olan Finike Gökbük ve Arif mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yangınla ilgili eğitim verdi.

 

İklim değişikliğinin en büyük zararlarından biri olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına, Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü, Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığı protokol kapsamında Antalya’nın orman yoğunluğu yüksek olan köylerinde vatandaşlara yangınla ilgili eğitim veriyor. Vatandaşa, eğitim kapsamında yangın öncesi, sonrası ve esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme sağlanıyor. Aynı zamanda vatandaşın da konuyla ilgili görüşleri dinlenip, fikirleri tartışılıyor. Yüzde 90’ı insan kaynaklı olan orman yangınlarının önüne geçilmesi planlanıyor. Yaz döneminde başlayan çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.

YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK HEDEFLENİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü personeli çevre mühendisi Özlem Kılıçarslan, iklim değişikliğiyle mücadele, orman yangınları ve ormanların sürdürülebilirliği için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Kılıçarslan, “Daha önce Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığımız protokol kapsamında uzmanlar tarafından orman yangınlarıyla ilgili eğitimler vermeye devam ediyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, ormanlarımız sera gazları için yutak alanı. Bu yüzden ormanlarımızın korunması çok önemli” dedi.

Antalya’nın yüzde 75’inin ormanlarla kaplı olduğunun altını çizen Kılıçarslan, “Geçtiğimiz yıllarda hepimizi üzen yangınlar yaşadık. İnsan kaynaklı yangınların önüne geçip, yangın oranlarını düşürmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Finike Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok, “Köylerimizin yangına karşı mücadele vermesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerekli malzemeler sağlanıyor. Bugün de yangınlarla ilgili önemli bir eğitim aldık. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize hep desteğini sundu. Her zaman köylünün yanında olan Muhittin Böcek Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.