Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Kasaba Sütleğen Yolu Çalışması Devam Ediyor.!

Kasaba Sütleğen Yolu Çalışması Devam Ediyor.!
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2023 16:50 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2023 16:51
239
A+
A-

Bölgede turizm ve tarım faaliyetleri için büyük önem taşıyan projenin tamamlanmasıyla artan ulaşım talebinin karşılanacağı bildirildi.

Bölgede turizm ve tarım faaliyetleri için büyük önem taşıyan projenin tamamlanmasıyla artan ulaşım talebinin karşılanacağı bildirildi.

Yüklenici firma yetkilisi Selçuk İğde, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kasaba-Sütleğen yolu temelinin, 2022 yılı aralık ayında atıldığını kaydetti.

Projenin yerel halk için önemine değinen İğde, “Kaş bölgesinin İç Anadolu’yla bağlantısı ne yazık ki yok. Mevcut hatların bakımları ve ulaşım şartları zor olduğundan bu projeye gerek duyuldu.” dedi.

38 kilometre uzunlukta

İğde, söz konusu yol güzergahının 38 kilometre uzunlukta ve 10 metre genişlikte olduğunu belirterek, “Proje kapsamında Kasaba çevre yolunda çalışıyoruz. Yaklaşık 3,5 milyon metreküplük toprak hareketimiz var. Bununla mevcut zeminlerdeki yarma ve dolgu işlemlerini yaparak, yol konforunu artıracağız. 5 bin metreküplük beton ve betonarme imalatımız olacak. Kasaba varyantını bu sene bitirmeyi planlıyoruz. Yolun devamında Çeşme Mahallesi’nde heyelan bölgesi yer alıyor. Oradaki çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım

“Kasaba-Sütleğen Yolu” projesi tamamlandığında bölgenin gün geçtikçe artan ulaşım talebi karşılanacak. Güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacak. Kasaba, Dirgenler bölgesinde seracılığın önemli olduğu konumlarda ulaşım, İç Anadolu’ya, iç pazara daha hızlı ve güzergahta bulunan yaylalara daha kolay olacak.

Projenin, 3 yıllık süre içinde bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.