Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Suriyelilerin Arabalarındaki 515 Sayısının Anlamı Nedir.?

Suriyelilerin Arabalarındaki 515 Sayısının Anlamı Nedir.?
REKLAM ALANI
10 Ocak 2022 18:51
1.193
A+
A-

Suriyelilerin arabalarındaki 515 sayısının anlamı nedir?

Arap milliyetçilerinin sembolü

Adana’da ve Şanlıurfa’da kaydedilen görüntülerde, ellerinde döner bıçaklarıyla ve sopalarla yürüyüş yapan bir grup Suriyeli sığınmacının otomobillerinde ‘515’ sayısının yer alması dikkat çekti. 515, Arap milliyetçiliğini savunan bazı aşiretlerin sembolü olduğu ortaya çıktı. İşte, Suriyeliler 515 anlamı…

SURİYELİLER 515 NEDİR?

Geniş bir coğrafyaya yayılan Arap aşiretlerinin kendilerine özgü sayıları bulunuyor. 515 sayısı, Arap milliyetçiliğini savunan El Naim, Kariyş, Seliym, Heziy, Kenani aşiretlerinin sembolü olarak biliniyor. Söz konusu aşiretler, büyük Arap Devleti fikrini savunan radikal Arap milliyetçileri olarak tanımlanıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin araçlarında yazan ‘515’ sayısının tehlikelerine dikkat çekerek şunları söyledi:

Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye’de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye’ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.

Özellikle Suriyeli gençler arasında yükselen bir Arap Milliyetçiliği var. Hızla yayıldığına şahit oluyoruz. Göç ve Mülteciler Uzmanı ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan da ‘şiddetli bir şekilde artıyor’ diye dikkat çekti. Bu da onun tezahürlerinden bir tanesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.